Het Lofly Buddy Project

 

Op 22 februari 2021,  de Dag van het Slachtoffer, gaat het LofLy buddyproject van start. Dit project wordt gefinancierd door de Aanpak Seksueel Geweld van gemeente Rotterdam.

Slachtoffers van seksueel geweld en misbruik kunnen langdurige en ernstige psychische problemen ontwikkelen waaronder PTSS, depressie en borderline. Hoewel PTSS behandeld kan worden leert de ervaring van het netwerk Aanpak Seksueel Geweld in Rotterdam Rijnmond dat een aanzienlijk aantal slachtoffers( en hun omgeving) dagelijks lijdt onder de negatieve gevolgen, ook zij die in behandeling zijn(geweest). slachtoffers hebben last van onbegrepen klachten, concentratiestoornissen en leven vaak in sociaal isolement

Lofly buddy's biedt slachtoffers wekelijks een dagdeel ondersteuning om hen aan te moedigen uit hun isolement te komen en op een laagdrempelige manier stappen te zetten naar een grotere maatschappelijke deelname.

De buddy's, Loflies genoemd,  zijn survivors  van seksueel geweld en misbruik die al verder gevorderd zijn in hun helingsproces. Zij zullen worden gekoppeld aan slachtoffers/survivors die nog worstelen met PTSS, schuld, en schaamte en eenzaamheid.  De buddy's zullen deze slachtoffers empoweren om weer in hun eigen kracht te komen. 

Mijn eigen ervaring op het gebied van empowerment is als volgt geweest: Ik kon sinds 2 jaar geleden mijn verhaal (steeds weer) vertellen aan  andere survivors. Er werd naar mij geluisterd, ik ervoer dat ik niet alleen stond in mijn verdriet en pijn . Ik heb me gehoord, gekoesterd en erkend gevoeld. Aan de andere kant is mijn zus bijna continu bezig geweest om mij uit mijn isolement te halen. Eindeloze wandelingen die ik in het begin afschuwelijk vond( voor mij was naar buiten kijken al spannend genoeg), en (horror!) een terrasje pakken. Deze combinatie heeft mijn leven in positieve zin verbeterd.

Hoe mooi zou het zijn voor alle survivors, om iemand te hebben die begrijpt waar je het over hebt, die snapt hoe moeilijk je het soms kunt hebben en die ook iets met je wil ondernemen?

Daarom ben ik ontzettend enthousiast om dit project te gaan trekken. Ik heb er veel zin in!

Dit project is bedoeld voor personen vanaf 18 jaar die woonachtig zijn in de regio Rotterdam Rijnmond.

 

Er is ruimte voor nog meer buddy's, dus wil je tegen een vrijwilligersvergoeding een LofLy buddy worden? 

en/of

ken je iemand die wellicht ondersteuning c.q. aanmoediging door een buddy kan gebruiken?

bel dan naar 06.85271314 of via info@loflyadvies.nl

 

De nieuwsbrief sociaal domein voor professionals  van 11 februari 2021-uitgave 106, besteedt aandacht aan het Lofly buddyproject:

https://www.nieuwsbrievenrotterdam.nl/nieuwsbrief/?id=f462754d-b046-4a58-b7b2-2e410a6280c1&idc=11461#name11461

De aankondiging van Lofly buddy's in de Havenloods van 17 februari.

https://www.dehavenloods.nl/reader/72235#p=6